Om klubben

Camaro Club Sweden är en rikstäckande ideell förening som startades 1982 för att på olika sätt främja ägandet och intresset för Chevrolet Camaro.
Klubben har just nu 940 medlemmar runtom i Sverige och i de övriga nordiska länderna och spännvidden på ålder är stor, mellan 18 och 85 år. Givetvis finns Camarons alla sex generationer representerade.
Vi är en av sveriges största märkesklubbar för amerikanska bilar.
Verksamheten bedrivs helt och hållet ideellt med en stor portion entusiasm. Den årliga medlemsavgiften finansierar verksamheten och med dessa medel försöker vi så effektivt som möjligt se till att de på ett eller annat sätt kommer våra medlemmar tillgodo.

Klubbtidning
Främst används resurserna till vår klubbtidning, Camaro Magazinet, vilken kommer ut fyra gånger per år och består av minst 32 sidor, helt i färg, späckade med artiklar från Camarovärlden. Tidningen är i 4-färg och innehållet kan vara till exempel reportage från träffar och evenemang i Sverige och USA, senaste nytt på Camarofronten, historiska reportage, racingartiklar, medlemsbilar, evenemangskalendrar och mycket annat.

Rabatter och hjälp
Genom medlemskapet i Camaro Club Sweden kan du också utnyttja rabatter hos olika företag som säljer delar till dina bilar. Om du har behov av teknisk hjälp, originalhjälp eller kanske bara har olika Camarorelaterade frågor kan klubben bistå med olika personer som kan vara till hjälp. Om inte klubben kan hjälpa försöker vi se till att hitta någon som du istället kan vända dig till. När det gäller Camaro finns vi till för våra medlemmar. På klubbens internetforum finner du hjälp eller svar på frågor om din bil.

Specialförsäkringar
Som medlem har du möjlighet att ansöka om olika typer av specialförsäkringar. Camaro Club Sweden har sedan mitten av 80-talet ett samarbete med Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF), till vilka vi också varit anslutna sedan dess, och därigenom skapat möjligheter till olika försäkringsalternativ. Utöver detta har vi också ett samarbete med Bilsport & Mc. De olika försäkringsalternativen är anpassade beroende på årsmodell och om Camaron är original eller modifierad, men gemensamt är att det ställs krav på skick, förvaring och användning.

Klubben har även ett unikt avtal med Bilsport & Mc där man kan bla. entusiastförsäkra sin bil redan när den är 10 år. Nu finns även möjlighet för våra klubbmedlemmar som har en Camaro Gen.5 årsmodell 2010-2015 att teckna en entusiastförsäkring hos Bilsport & Mc Specialförsäkringar. Läs mer »

Evenemang
Sommarperioden är givetvis högsäsong för vår verksamhet och vi har flera olika typer av sammankomster att erbjuda, där du har ypperliga tillfällen att titta på andra Camaros och inte minst träffa likasinnade.
I maj månad har vi som tradition att ha Camaro Nats. Primärt är syftet med detta att hålla vårt årsmöte. Vi har utställning med fina priser och erbjuder också möjlighet att köra dragracing och slalom.
Under juli och augusti deltar klubben, med stora Camaro parkeringar, även på några av Power och Wheels större träffar i Umeå, Lidköping, Västerås, Falkenberg och Stockholm. Vi får heller inte glömma Classic Car Week i Rättvik.

Regionala avdelningar
Klubben har även regionala avdelningar runt om i landet med kontaktpersoner som arrangerar fikaträffar eller andra sammankomster i din närhet.

Bli medlem?
Nu har vi beskrivit klubbens verksamhet i stora drag och försökt framhålla fördelarna med att bli medlem i Camaro Club Sweden. Syftet med vår verksamhet är ju att det ska vara fördelaktigt med ett medlemskap hos oss. Vi hoppas därför att du nu känner dig motiverad att göra en medlemsansökan, och önskar dig också välkommen till vår klubb, Camaro Club Sweden.